Speleološka škola

     Iza nas je mnogo generacija vrhunski

     obučenih speleologa-pripravnika.

Surađujte s nama!

   Imamo veliko iskustvo u radu na

   projektima vezanim uz speleologiju.

Speleolog

   Speleolog je naš časopis koji

   izdajemo kontinuirano od 1953. god.

Zagrebačka speleologija – jučer, danas, sutra

Poziv na otvorenje izložbe:

ZAGREBAČKA SPELEOLOGIJA - JUČER, DANAS, SUTRA

Zagrebački speleološki savez, u povodu 127 godina speleološke djelatnosti u gradu Zagrebu, 80 godina istraživanja zagrebačke špilje Veternice na Medvednici i 20 godina istraživanja dubokih jama u Republici Hrvatskoj, organizira izložbu pod nazivom, Zagrebačka speleologija - jučer, danas, sutra, koja će biti svečano otvorena 2. svibnja 2013., u 20.00 sati, u galeriji/atriju Gradske uprave Grada Zagreb, Trg Stjepana Radića 1. Pokrovitelj izložbe je g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, koji će ujedno svečano otvoriti Izložbu.  

 Izložba je prva u nizu promotivnih, javnih i medijskih aktivnosti Zagrebačkog speleološkog saveza u 2013. Ovom izložbom Zagrebački speleološki savez želi pridonijeti obilježavanju velikih speleoloških obljetnica, a ujedno želi najaviti još jedan iznimni poduhvat zagrebačke i hrvatske speleologije - najveću speleološku i ronilačku ekspediciju u 2013. godini, Lukina jama, sifon 2013. Organizatori izložbe su uz fotografije, speleološku i ronilačku opremu, video projekcije i dr, za svečano otvorenje osmislili kratki performans u kojem će sudjelovati speleolozi s užetima i svjetlosnim efektima. Cilj cjelokupnog događanja je popularizacija i približavanje speleologije široj javnosti – kao tehničke i znanstvene djelatnosti čija je svrha istraživanje nepoznatog podzemnog svijeta, te vrednovanje i zaštita podzemlja za buduća pokoljenja.

Stoga pozivamo sve zagrebačke i hrvatske speleologe, prijatelje i simpatizere da u što većem broju prisustvuju i uveličaju svečano otvorenje izložbe. Nakon svečanog otvorenja slijedi nastavak neformalnog druženja uz prigodno osvježenje, a u prostorijama SO HPD Željezničar, Trnjanska 5b, predviđena je večernja zabava uz muzičku pratnju speleo benda.