Speleološka škola

     Iza nas je mnogo generacija vrhunski

     obučenih speleologa-pripravnika.

Surađujte s nama!

   Imamo veliko iskustvo u radu na

   projektima vezanim uz speleologiju.

Speleolog

   Speleolog je naš časopis koji

   izdajemo kontinuirano od 1953. god.

Poziv na ekspediciju Meduza 2015.

Dragi prijatelji,

Pozivamo Vas da zajedno sa nama nastavite istraživanje jame Meduze (Rožanski kukovi, sj. Velebit) tijekom speleološkog logora/ekspedicije u razdoblju od 20. do 28. lipnja 2015. Svi su pozvani u skladu s potrebama ekspedicije i mogućnostima pojedinih učesnika.

S obzirom na prošlu godinu u kojoj je istraživanje bilo otežano zbog nepovoljnih vremenskih prilika, jama je do sad postavljena do vertikale Bojim Bojim, a primarni plan logora jest istražiti upitnik u vertikali Bojim Bojim na dubini od 560m te upitnik u Neočekivanoj dvorani. Osim tih upitnika istraživati će se i ostali perspektivni upitnici u vertikali Bojim, Bojim, vertikali Lenka, vertikali Galeje i Lomljenom meandru, a u ovisnosti o broju ljudi i mogućnostima. Pošto želimo istražiti što je moguće više upitnika, molimo Vas ako ste u mogućnosti da pripomognete ovom istraživanju u vidu opreme (užeta, karabineri…). Sva posuđena oprema će biti vraćena po završetku istraživanja.

Logor će biti smješten u Lomskoj Dulibi gdje će se svakodnevno spremati jedan topli obrok i gdje će se formirati istraživačke ekipe. Na ulazu u jamu biti će istureni logor, koji će služiti istraživačima da se okrijepe i odmore nakon izlaza iz jame. U jami će biti postavljen jedan mali bivak (max cca 4-5 ljudi) i to na platou kod vertikale Lenka (bivak Lenka). U jami će se postaviti telefonska linija od isturenog logora na ulazu jame do bivka Lenka.

Participacija za logor je 25kn po danu, a u što je uključen jedan topli obrok dnevno te obroci u jami.

Link na prijašnja istraživanja: http://161.53.55.11/speleo/meduza/

Radi organizacije logora i istraživačkih ekipa, molili bi vas da popunite prijavnicu te ju pošaljete na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Svi zainteresirani mogu se za detalje raspitati kod:

  • Ivan Mišur – 095 234 6170
  • Bernard Bregar – 098 905 2872

Fotke sa predakcija pogledajte u galeriji!